Magical Games

Salibandyn MM-kisojen 2010 tunnus on salibandypallo, jonka reikäkuviot muodostavat ihmishahmon. Ihmishahmo on kuvaa lajin yhteisöllisyyttä, joka on olennainen osa salibandyä kaikilla tasoilla. Ihmishahmo loistaa pallon sisällä eri väreissä. Se kertoo lajin ihmeellisestä vetovoimasta. Lajinhan tekee poikkeukselliseksi se, että sitä harrastetaan vauvasta vaariin, kaikilla yhteiskunnan eri tasoilla. Pallo on Magic ball.

Salibandyn yhteisöllisyys on lajille erityisen leimallista, sillä mikään muu palloilulaji ei vedä ihmisiä puoleensa vastaavalla intensiteetillä. Yhteisöllisyys säilyy lajin sisällä aitona ja oikeana pihasählystä salibandyn huippu-urheilutasolle asti. Se on elämistä ja olemista ilmapiirissä, johon kaikilla on mahdollisuus tulla ja saada myös sosiaalista sisältöä elämäänsä. Yhteisöllisyys ei katoa pelin olemuksesta, vaikka yksilö haluaisi koetella itseään aina huippu-urheilutasolle asti. Tästä kertoo myös MM-kisojen Facebook-yhteisö, jonka fanit ovat salibandyn läpileikkaus: maajoukkuepelaajista 6. divisioonaan ja kansainvälisistä salibandyjohtajista seurojen yhteyshenkilöihin. Salibandy on peli, joka ei purista yksilöä muottiin, vaan antaa yksilön olla yksilö myös huipputasolla.

Järjestäytyneenä urheilumuotona salibandy säilyttää yhteisöllisen harrastuksen leimansa vaikka kyseessä on kilpaurheilu. Salibandyn sisällä elää oma kulttuurinsa, joka poikkeaa monista muista palloilulajeista. Myös ollessaan osa Olympialaista urheiluliikettä.

Tervetuloa salibandyn kahdeksansiin MM-kisoihin, ole osa maailman parasta yleisöä ja tee tapahtumasta kanssamme maaginen kokemus!

MM2010 järjestelytoimikunnan puolesta,